1.02.2013

JÕULUD TELGIS JA AASTAVAHETUS PORTUGALIS

Ärge muretsega, kodu on mul ikka olemas ja puu all magama ei pea, kuid jõulud veetsin tõesti telgis. Tegelikult sellele eelneva ja järgneva aja samuti, kokku 12 ööd. Tegemist oli siis alpitelgiga. Algselt oli plaan minna Jõulumäele või kusagile mujale alpituppa, kuid üksinda ei tundunud see eriti mõtekas ja nii otsustasimegi sellel korral alpitelgi kasuks. Enne telkimist tegin ka vereproovi, et näha, kas ja kuidas telkimine hapnikuvaeses keskkonnas vereloomele mõjub. Tulemust ma veel kahjuks öelda ei oska, eelmisel reedel käisin küll vereproovi andmas, kuid tulemused jõuavad postkasti natuke hiljem.

 
Enesetunde poolest küll midagi negatiivset ei täheldanud. Olen kuulnud, et osadel hakkab alpitelgis magades pea valutama ja uni pole just kõige parem. Minul polnud häda midagi, magasin nagu karu talveund. Telgi laenutasin vomaxist ja sellega sain kaasa ka graafiku, mille alusel kõrguseid tõstma hakkasin. Viimased viis ööd magasin 3750 m kõrgusel merepinnast.

                                          Paistab küllaltki veider, aga polnud viga :)
 

Selle telkimise eesmärgiks oligi sellel korral väike katsetus. Enesetunde poolest treeningutel julgen öelda, et kasutaksin seda ka tulevikus, kuid ootan ka vereproovi tulemused ära, siis saab selle koha pealt ka rohkem järeldusi teha.

 
Eelmisel pühapäeval jõudsin taas Portugali treeninglaagrisse, see on siis minu viies laager selles riigis ja neljas Monte Gordos. Sellel korral kestab laager natukene üle kuue nädala ja tagasi kodumaale jõuan 11. veebruaril. Treeningute ülesehituse poolest on see üsna sarnane eelmisele aastale. Treeningtsüklid on seitsme päevased, kus üle päeva on tugev treening ja neid tuleb selle aja jooksul kokku neli. Peale seda tuleb neli kergemat päeva ja siis uuesti seitsme päevane treeningtsükkel. Raskematest treeningutest on plaanis pikk arendav jooks, mis on maratoni tempost mõnevõrra aeglasema tempoga. Tempokross, mis on poolmaratoni tempost mõnevõrra aeglasema tempoga. Mäkkejooksud ja pikemad lõigud ning pikk jooks, mis on siis tõusva tempoga.

                                          Minu elukoht :)

Kuna ma alles eile jõudsin laagrisse, siis kindlat päevaplaani veel välja kujunenud pole, kuid arvatavasti saab see olema selline:

 
  • 7.15 äratus
  • 7.30 hommikusöök
  • 11.00 põhitreening
  • 13.30 lõunasöök
  • 16.30 taastav treening
  • 19.00 õhtusöök
  • 23.00 magama

Vahepealse aja sisustan siis vastavalt väsimuse astmele J Soovin kõigile ilusat ja edukat uut aastat. Olge ikka tublid ja sportlikud! J

1 comment:

  1. Kas Sina magadki ainult 8 tundi ööpäevas? Lugedes näiteks Evelin Taltsi blogipostitusi, siis olen aru saanud, et tema magab öösel u 10 tundi ja lisaks teeb veel lõunauinaku.
    Eks inimesed ole erinevad ka, aga kas oled proovinud või tundnud vajadust ka pidevalt rohkem magada? Ja kui tähtsaks üldse und pead?

    ReplyDelete