1.17.2013

PORTUGAL – 2. RASKE TSÜKKEL

Nüüdseks on pool jaanuari läbi saanud ja pool laagritki on sellega selja taha jäänud. Viimased kolm päeva on siin küllaltki pilvine ja tuuline olnud, treeninguid see muidugi ei häiri. Täna hommikul üks vanem meesterahvas kurtis sööma minnes liftis, et päikest pole, halb puhkus. Ma üldse imestan, et kuidas nad viitsivad siin niisama passida, sest nende puhkus kestab siin üldiselt kauem kui minu 6-nädalane laager. Tegelikult oleks minul kohatu tingimuste üle nuriseda ka, sest Eestis olles peaksin ju üldse lumehanges jooksmist imiteerima.

Siiani olen enamus ajast üksinda veetnud, vahel olen ka teisi Eesti jooksumehi näinud ja mõned õhtused jooksudki koos teinud. Nii hulluks pole see üksinda olemine muidugi läinud, et jooksujalatsitega oleksin rääkima hakanud ja sõpru pole ka endale veel välja mõelnud. J Tegelikult lähevad ju päevad päris kiiresti, enne hommikust trenni pesen tavaliselt pesu, ei taha väga suurt hunnikut riideid tekitada. Muidu tuleks plaani võtta korralik pesupäev, kuid see tundub juba mõeldes üsna tüütu. Kuulan arvutist muusikat ja vaatan filme, eurospordi vaatamisest tüdinesin sellel korral päris kiiresti ära. J Lisaks loen e-lugerist raamatuid, praegu on käsil Leila Tael-Mikešin „Hullud“, ei, sellel pole seost sellega, et ma ise siin üksinda hulluks hakkaksin minema. Raamat jutustab reaalsusest ja teispoolsusest, põhiline tegevus toimub siiski teispoolsuses. See on küllaltki ulmeline raamat, kuid samas päris kaasakiskuv ja huvitav.

Tänasega sai läbi laagri teine 7-päevane raske treeningtsükkel. See õnnestus sama hästi kui esimene. Sellel korral ma kergemaid päevi lisaks ei vajanud ja seitsmest päevast pikemaks see tsükkel ei veninud. Raskematest treeningutest oli plaanis pikk arendav jooks (22 km), mäkkejooksud, pikad lõigud 3X5 km ja pikk jooks tõusvas tempos (32 km). Kõik olulised treeningud õnnestusid väga hästi ja kerged päevad nende vahel tegin ikka väga rahulikult. Ega sellist tunnet polegi tekkinud, et väga palju trenni teeks, pigem on peale treeningu ja venitusharjutuste lõpetamist selline tunne, et kas ma tõesti lähen jälle pesema. Tore, et ma kolm korda päevas jooksmas ei käi J. Nüüd tulevad kolm kerget päeva ja homme on laagri ainuke jooksuvaba päev. Alguses mõtlesin, et mis sellega küll ette võtta, aga nüüdseks olen otsustanud, et kasutan seda ainult puhkamiseks. Äkki jõuan üle pika aja ookeani äärde ka, sinna on umbes 400 m kõigest, kuid tavaliselt ma sinna naljalt ei jõua. Eks üks põhjus on ka selles, et seda ookeanit on juba nähtud ka küll ja küll, kuid peale treeninguid veedan siiski enamus ajast parema meelega voodis puhates. Esmaspäeval hakkab laagri viimane 7-päevane raskem tsükkel. See on esimesele ja teisele tsüklile väga sarnane, ainult pikk arendav jooks on asendunud kiireneva tempokrossiga. Peale kolmandat tsüklit enam selles laagris ühtegi pikemat treeningtsükklit ei tule, siis on raskemad treeningud juba rohkem hajutatult.


Järgmise nädala teisipäeval vahetan ka elukohta, kui mind praeguses hotellis sundüürnikuks teha ei taheta. Kaugele minema ei pea, kõigest ümber nurga, kõrval olevasse hotelli. Lähen vaatan, kuidas Kits elab. Ei, tegemist pole loomaiaga, seal elab Keio Kits J Laagri teise poole veedan seal, kindlasti vahelduse mõttes igati kasulik.
Olge ikka lahedad ja sportlikud!

1 comment:

  1. Väga lahe sissekanne... stiili oled muutnud... paremuse poole :)

    ReplyDelete